NoHo Partners Oyj Tampere

Pörssiyhtiö Nohi Partners Oyj:n Tampereen keskustassa sijaitsevan konttorin tilojen toteutus oli meille mieleinen ja mielenkiintoinen kohde monestakin syystä. Tilat sijaitsevat kulttuurihistoriallisesti merkittävässä, Carl Höijerin suunnittelemassa ja vuonna 1896 valmistuneessa rakennuksessa. Paremmin Matkailutalo-nimellä tunnetun rakennuksen uudistus toteutettiin perinteitä kunnioittaen Museoviraston valvonnassa.

Yläkerran toimistotilojen lisäksi toteutimme myös rakennuksen alakerran ravintolatilat. Tilasuunnittelussa olikin huomioitava se, että alun perin Tampereen Verkatehtaan konttorina toiminut rakennus on aikoinaan rakennettu ja suunniteltu täysin toisenlaista käyttötarkoitusta varten.

Tilaaja

NoHo Partners Oyj

Metritiski vastasi projektissa

Kokonaisurakointi

Kohteen sisustussuunnittelu

Visionary Design Partners Helsinki Oy

Kohteen irtokalusteet sekä valaisimet

Albatrossi Tuote Oy

Historiallisesti arvokkaan rakennuksen käyttötarkoituksen muutos

Tammerkosken rannalla seisova entinen Verkatehtaan pääkonttori ja tehtaanjohtajan residenssi, koki mittavan ja vaativan muutostyön onnistuneesti Metritiskin ammattitaitoisissa käsissä.

Tyylikkäät, sekä käytännölliset toimitilat

Suojellun rakennuksen historiallisesti arvokkaat ja näyttävät yksityiskohdat palautettiin entiseen loistoonsa muutostöiden yhteydessä.

Kuvat: Kim Ekman, Vision 51