Burger King Rautatieasema Helsinki

Helsingin päärautatieasema on suojeltu historiallinen rakennus, jonka Eliel Saarinen suunnitteli vuonna 1914. Rakennuksen historiallisen arvon vuoksi projekti suunnittelu ja toteutus suoritettiin tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Erityistä tarkkuutta vaati työskentely ravintolan palvelutiskin ja sen yläpuolisten ilmastointikanavien asennustöiden kanssa, sillä Eero Järnefeltin luonnollisestikin suojeltu alkuperäinen Kolia ja Pielisjärveä kuvaava fresco-maalaus koristaa koko ravintolasalia tiskin yläpuolella.

Tilaaja

Restel Oy

Metritiski vastasi projektissa

Kokonaisurakointi

Kohteen sisustussuunnittelu

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy

Kokonaisvaltainen projekti

Toteutimme Helsingin rautatieaseman Burger Kingille rakennus-, sisustus- ja puusepäntyöt. Projekti alkoi ravintolan purkamisella, jonka jälkeen tehtiin rakennustekniset muutostyöt. Lopuksi viimeisteltiin pinnat ja kiinnitettiin kiintokalusteet.

Historiallisesti kaunis ja merkityksellinen tila

Tavoitteena oli säilyttää Eliel Saarisen suunnitteleman tilan arvokkuus ja historiallinen arvo, jonka vuoksi Museovirasto valvoi projektin etenemistä – lopputulos miellytti kaikkia osapuolia hyvin paljon. Samoin hankkeessa tuli muiden ravintolakohteidemme tapaan huomioida erityisen tarkasti ilmastoinnin toteuttaminen.

Kuvat: Gullstén & Inkinen Oy