Kuinka paljon maksaa ravintolan remontointi?

Ravintolan remontointi maksaa Suomessa tyypillisesti 500-2000 euroa neliömetriltä, riippuen remontin laajuudesta ja valituista materiaaleista. Kokonaisbudjetti vaihtelee yleensä 50 000 eurosta yli 500 000 euroon. Kustannuksiin vaikuttavat merkittävästi tilan koko, rakenteelliset muutokset, keittiölaitteet, LVIS-työt ja sisustusratkaisut. Me Metritiskillä autamme ravintoloitsijoita suunnittelemaan budjettinsa realistisesti, jotta lopputulos täyttää sekä toiminnalliset että esteettiset tavoitteet ilman yllättäviä lisäkustannuksia. Ravintolan remontointi on monitahoinen projekti, joka sisältää useita eri kustannustekijöitä. Kokonaiskustannukset muodostuvat suunnittelusta, rakennustöistä, materiaaleista, kalusteista, tekniikasta ja työvoimakustannuksista. Jokaisella näistä osa-alueista on suora vaikutus lopulliseen hintaan. Ravintolaremontin kustannusten huolellinen suunnittelu on tärkeää, sillä huonosti budjetoitu projekti voi johtaa merkittäviin lisäkustannuksiin tai kompromisseihin laadun suhteen. Kokonaisvaltainen näkemys […]

Ravintolan remontointi maksaa Suomessa tyypillisesti 500-2000 euroa neliömetriltä, riippuen remontin laajuudesta ja valituista materiaaleista. Kokonaisbudjetti vaihtelee yleensä 50 000 eurosta yli 500 000 euroon. Kustannuksiin vaikuttavat merkittävästi tilan koko, rakenteelliset muutokset, keittiölaitteet, LVIS-työt ja sisustusratkaisut. Me Metritiskillä autamme ravintoloitsijoita suunnittelemaan budjettinsa realistisesti, jotta lopputulos täyttää sekä toiminnalliset että esteettiset tavoitteet ilman yllättäviä lisäkustannuksia.

Ravintolan remontointi – mitä kustannuksia siihen liittyy?

Ravintolan remontointi on monitahoinen projekti, joka sisältää useita eri kustannustekijöitä. Kokonaiskustannukset muodostuvat suunnittelusta, rakennustöistä, materiaaleista, kalusteista, tekniikasta ja työvoimakustannuksista. Jokaisella näistä osa-alueista on suora vaikutus lopulliseen hintaan.

Ravintolaremontin kustannusten huolellinen suunnittelu on tärkeää, sillä huonosti budjetoitu projekti voi johtaa merkittäviin lisäkustannuksiin tai kompromisseihin laadun suhteen. Kokonaisvaltainen näkemys kaikista kustannustekijöistä auttaa välttämään ikäviä yllätyksiä projektin edetessä.

Ravintolatilan toiminnallisuus ja ulkonäkö ovat suoraan yhteydessä liiketoiminnan menestykseen. Laadukas puusepäntyö ravintolakalusteissa on keskeinen osa onnistunutta remontointia, sillä se takaa sekä toimivuuden että pitkäikäisyyden. Hyvin toteutettu remontti maksaa itsensä takaisin parantuneena asiakaskokemuksena ja tehokkaampina työskentelyolosuhteina.

Mitä ravintolan täydellinen remontointi maksaa Suomessa?

Ravintolan täydellinen remontointi maksaa Suomessa tyypillisesti 500-2000 euroa neliömetriltä. Pienemmän, noin 100-150 neliömetrin ravintolan kokonaisvaltainen remontti voi maksaa 50 000 – 200 000 euroa, kun taas isomman, 200-300 neliömetrin tilan remonttikustannukset voivat nousta 100 000 eurosta jopa 500 000 euroon tai ylikin. On tärkeää huomioida, että hintahaarukat ovat suuntaa-antavia. Jokainen ravintolaremontti on yksilöllinen projekti, jonka lopullinen hinta määräytyy lukuisien valintojen ja olosuhteiden perusteella. Esimerkiksi vanhan rakennuksen suojeltujen tilojen remontointi ravintolaksi on tyypillisesti kalliimpaa kuin uudemmassa tilassa tehtävät muutostyöt.

Kustannukset jakautuvat yleensä seuraavasti:

  • Suunnittelu: 5-10% kokonaisbudjetista
  • Rakennustekniset työt: 20-30%
  • LVIS-työt: 15-25%
  • Keittiölaitteet ja -kalusteet: 20-30%
  • Asiakastilojen kalusteet ja sisustus: 15-25%
  • Muut kulut (luvat, valvonta): 5-10%

 

Mitkä tekijät vaikuttavat eniten ravintolaremontin hintaan?

Ravintolaremontin kustannuksiin vaikuttavat useat avaintekijät, joista merkittävimpiä ovat tilan koko ja lähtötilanne. Mitä laajempi tila ja mitä enemmän muutoksia tarvitaan, sitä korkeammaksi kustannukset nousevat. Myös tilojen kunto ennen remonttia määrittää peruskorjausten laajuuden.

Keittiön uudistaminen on usein ravintolaremontin kallein yksittäinen osa-alue. Ammattikeittiön laitteet, ilmanvaihto ja erikoiskalusteet muodostavat merkittävän osan budjetista. Monesti juuri keittiötilojen toimivuuteen panostaminen on kannattavaa pitkällä aikavälillä.

LVIS-työt (lämpö, vesi, ilmanvaihto, sähkö) ovat toinen merkittävä kustannustekijä. Ravintolatiloissa tarvitaan usein tavallista tehokkaampaa ilmanvaihtoa, riittäviä sähköasennuksia ja mahdollisesti viemärimuutoksia. Näiden järjestelmien päivittäminen nykyvaatimusten mukaisiksi voi olla kallista mutta välttämätöntä.

Materiaalivalinnat vaikuttavat suoraan kustannuksiin. Laadukkaat, kestävät ja räätälöidyt puusepänkalusteet ovat alkuinvestointina kalliimpia, mutta niiden käyttöikä on pidempi. Lattiapinnat, seinämateriaalit ja valaistusratkaisut vaikuttavat myös merkittävästi kokonaiskustannuksiin.

Miten ravintolaremontin budjetti kannattaa suunnitella?

Ravintolaremontin budjetti kannattaa aloittaa kartoittamalla tarkasti kaikki odotettavissa olevat kustannukset. Tässä vaiheessa ammattilaissuunnittelijoiden ja rakentamisen asiantuntijoiden konsultointi on erittäin hyödyllistä. Luo selkeä lista kaikista remontin osa-alueista ja pyydä tarjouksia useammalta toimijalta.

Varaa aina budjettiisi ylimääräinen puskuri yllättäviä kustannuksia varten. Hyvä nyrkkisääntö on lisätä 15-20% kokonaisbudjetin päälle odottamattomia menoja varten. Ravintolaremonteissa ilmenee lähes aina jotain ennakoimatonta, kuten piileviä rakenteellisia ongelmia tai suunnitelman muutoksia.

Priorisoi investoinnit niiden vaikuttavuuden mukaan. Keittiön toimivuus, asiakastilojen viihtyisyys ja yleinen käytännöllisyys ovat alueita, joista ei kannata tinkiä. Sen sijaan joidenkin viimeistelytöiden tai ei-toiminnallisten elementtien kohdalla voi miettiä kustannustehokkaampia vaihtoehtoja.

Vaiheista remontti tarvittaessa, jos budjetti on tiukka. Kaikkea ei ole pakko tehdä kerralla. Ravintolarakentaminen voidaan jakaa osiin, jolloin voidaan ensin keskittyä välttämättömiin toiminnallisiin muutoksiin ja myöhemmin toteuttaa esimerkiksi sisustuksen päivitys.

Voinko säästää ravintolan remontoinnissa?

Kyllä, ravintolan remontoinnissa voi säästää merkittävästi järkevällä suunnittelulla ja oikeilla valinnoilla. Yksi tehokkaimmista tavoista on aikatauluttaa projekti huolellisesti ja varata riittävästi aikaa sekä suunnitteluun että toteutukseen. Kiireessä tehdyt päätökset ja viime hetken muutokset tulevat aina kalliimmiksi.

Materiaalivalinnoissa kannattaa etsiä tasapainoa hinnan ja laadun välillä. Julkisissa tiloissa kiintokalusteet joutuvat kovalle kulutukselle, joten niissä laatu on erityisen tärkeää. Sen sijaan joissain pintamateriaaleissa voi harkita edullisempia vaihtoehtoja, jotka ovat silti toimivia ja tyylikkäitä.

Oikeiden yhteistyökumppanien valinta on avainasemassa kustannusten hallinnassa. Etsi toimijoita, joilla on kokemusta nimenomaan ravintolatilojen rakentamisesta. Kokonaisvaltainen kumppani, joka hallitsee useita osa-alueita, voi tuoda säästöjä verrattuna useiden erillisten toimijoiden käyttämiseen.

Olemassa olevien rakenteiden ja kiintokalusteiden hyödyntäminen mahdollisuuksien mukaan tuo merkittäviä säästöjä. Kaikkea ei tarvitse purkaa ja rakentaa uudelleen – joskus kunnostaminen ja päivittäminen riittävät.

Ravintolaremontti kannattavana investointina – yhteenveto

Ravintolaremontti on merkittävä investointi, mutta oikein toteutettuna se maksaa itsensä takaisin parantuneena liiketoimintana. Huolellinen suunnittelu, realistinen budjetointi ja ammattitaitoisten kumppanien valinta ovat onnistuneen projektin kulmakiviä.

Hyvin toteutettu remontti voi tuoda ravintolalle uusia asiakkaita, tehostaa toimintaa ja pienentää käyttökustannuksia. Energiatehokkaat ratkaisut ja kestävät materiaalivalinnat tuovat säästöjä pitkällä aikavälillä. Myös henkilökunnan työhyvinvointi ja tehokkuus paranevat toimivissa tiloissa.

Me Metritiskillä olemme erikoistuneet juuri ravintoloiden ja muiden julkisten tilojen rakentamiseen ja remontointiin. Ymmärrämme ravintola-alan erityisvaatimukset ja osaamme auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan remontin, joka palvelee liiketoimintaasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Pyydä tarjous tai kysy lisää Metritiskin palveluista jo tänään!

Related Articles

Olemme rakentamisen ammattilaisesi

Vankka vuosikymmenten kokemus rakentamisesta, asialleen vannoutuneet ammattilaiset sekä moderni teknologia pitävät huolen siitä, että asiakas saa näköisensä tilat sovitussa aikataulussa. Meillä on pitkän linjan kokemus kokonaisvaltaisten rakentamisprojektien hallinnasta. 

Vastaamme projektista tarvittaessa alusta loppuun ja valvomme työmaalla, että budjetti ja aikataulu pitävät, tuotantoketju on jouheva, laatu priimaa ja lopputulos täydellinen. Tyytyväinen asiakas on onnistumisemme paras mittari.

Projektinjohto & Rakennusinsinööri

Marko Rajala

Pyydä tarjous